Halj meg különleges módon!

Strange Deaths

Strange Deaths

5 nagyon bizarr halál

2017. január 26. - The Jewish Knight

Azt már megszoktuk, hogy a Darwin-díjat mindig olyanok kapják, akik különösen hülye módon halnak meg, de a történelem során haltam meg úgy is emberek, hogy az már a Darwin-díjnak is sok lett volna.

Most ezen bizarr halálok közül állítottuk össze a saját 5-ös listánkat. Íme:

1. Agyontehenezve

joao-maria-de-souz_2616774c.jpg

Joao Maria de Souza, a braziliai Caratingában épp az igazak álmát aludta, amikor a tetőn keresztül a nyakába zuhant egy másfél tonnás állat.

A tehén a közeli farmról szökött meg, s valamilyen okból kifolyólag felmászott a pár domboldalban lévő házának tetejére. Az ócska tető nem bírta a terhelést, s az állat kb. 2 és fél méter zuhanás után telibe találta Souza urat.

A hírek szerint a tehén és a feleség is túlélte az esetet.

2. Fejlövés a bíróság előtt

57019_vallandigham_lg.gif

Clement Vallandigham a 19. századi Amerikában dolgozott ügyvédként, amikor is véletlenül fejbe lőtte magát a bíróságon. Épp egy gyanúsítottat védett, amikor meg akarta mutatni, hogy az áldozat véletlenül is fejbe lőhette magát.

A bizonyítás során olyan meggyőzően lőtte szét a saját fejét, hogy az esküdtszék fel is mentette a vádlottat. Kár, hogy ma már nincsenek ilyen ügyvédek!

3. Törésmentesen a halálba

glass-1818065_1280.jpg

Garry Hoy épp ügyvédhallgatókat kalauzolt körbe a Toronto Dominion Bank Tower 24. emeletén, amikor bizonyítani akarta, hogy a felhőkarcoló ablakai törhetetlen üvegből készültek.

Valójában Hoy ezt rendszeresen demonstrálta is, ilyenkor nekifutott, majd vállal lepattant az ablakról. A végzetes 1993-as napon is ez történt, az első kísérlet során az ügyvéd sikeresen visszapattant.

Mivel kettő a kanadai igazság, ezért Hoy megismételte a mutatványt. Az ablak ismét nem tört be, viszont az azt befoglaló keret Hoy-jal együtt kizuhant az épületből.

Az ügyvéd 24 emeletet zuhant, arról nincs hírünk, vajon a zuhanást is kibírta-e az ablaküveg.

4. Megharapta a lefejezett hulla

skull-476740_1280.jpg

Sigurd, a skóciai Orkney második grófja egy csatában legyőzte Mael Brigte-ot. A legyőzött ellenfele fejét levágta, majd nyergéhez kötötte, hogy ezzel is mutassa nagyságát.

Az út során azonban Brigte fogai felsértették Sigurd lábát, s a seb elfertőződött. Nem sokkal később a gróf belehalt a fertőzésbe.

Nem tudni, mi történt az ellenfél fejével, de van egy tippünk, hogy Brigte biztos, ami biztos alapon, nem mosott fogat a csata előtt...

5. Segway-jel a halálba

alg-resize-jimi-heselden-jpg.jpg

James Heselden feltalálta a Segway-t, azóta nem telhet el egyetlen hétvége sem úgy a világ nagyvárosaiban, hogy elmebeteg japán turisták Segway-jel ne robognának át a legnagyobb tömegen, mert ők VÁROST NÉZNEK.

James Heselden aktívan használta is találmányát, míg nem egy 2010. szeptemberi napon véletlenül leszegvéjezett egy szikláról. A több mint 9 méteres zuhanás után úgy kellett összeszedni a folyómederből.

Az egyik leggazdagabb brit üzletemberként több mint 265 millió dollárt hagyott hátra, csak remélni merjük, hogy a fejlesztői azóta elkezdtek dolgozni egy függőleges gyorsulást leküzdő Segway-változat megalkotásán is.

Tipp: A Hogyan történt? Magazinban azt is elolvashatod, hogy a Húsvét-sziget lakói hogyan pusztították ki civilizációjukat. Tanulságos történet az is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://strangedeaths.blog.hu/api/trackback/id/tr8012158709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása